Jasper Van Meerten, voorzitter van TIM. Of moet ik zeggen reisleider?

'We zijn onderweg met een gezellige club mensen die allemaal hetzelfde doel hebben: Turnhout beter en mooier maken. Dat doel heb ik ook, maar voor mij begint dat binnenshuis. Mijn betrachting is om binnen onze partij de mensen een stukje gelukkiger te maken, zodat ze van daaruit zich nog beter voor Turnhout kunnen inzetten.' begint Jasper.

Een ambitieuze ambitie, lijkt me, om mensen gelukkiger te maken. Te meer ook omdat er binnen T.I.M mensen van allerlei pluimage zitten. Het is een diverse groep die ieder hun eigen verhaal meebrengen.

'Weet je, ik zie het zo:' steekt Jasper vurig van wal 'Elk mens heeft muurtjes om zich heen gebouwd. Dat is zo. Die muren zijn oordelen, vaak angsten ook. Ik besef heel goed dat als het ene muurtje weg is, er al weer een nieuw muurtje komt. Zo zitten mensen in elkaar. Wel, het is mijn persoonlijke missie om toch zo goed mogelijk zo veel mogelijk van die muurtjes weg te halen. Omdat daar de verbinding begint en grenzen wegvallen. Hoe beter we erin slagen om binnen ons huis ons met elkaar te verbinden, hoe sterker we er als partij staan.'

Een duidelijke missie. Klaar en helder. Zo ervaar ik Jasper ook: als een no-nonsense man die weet waar hij naar toe wil. Een kwaliteit die hem als ondernemer goed van pas komt. Of voor hem het contrast niet te groot is tussen het ondernemerschap en de politiek?

'Ik zal niet zeggen dat ik soms niet wil dat het allemaal wat sneller gaat, het politieke proces. Dat is zo. Aan de andere kant vind ik het ongelooflijk boeiend hoe goed beleid tot stand komt. Via discussies tot een consensus komen, met respect voor ieders mening. Daar leer ik zelf ook heel veel van.' antwoordt Jasper.

Jasper woont zelf niet in Turnhout. Niet meer. En dat heeft zo z'n voordelen, zeker als voorzitter van een partij. Hij voelt zich vrij om knopen door te hakken, waar dat nodig is. Om soms ook niet-populaire beslissingen te nemen. Daadkrachtig en zonder dralen.

Tijdens ons geprek zie ik de hele tijd pretlichtjes in Jaspers ogen. En ik heb zo het idee dat hij het gewoon ook heel tof vind om voorzitter te zijn van TIM
'Ja, natuurlijk vind ik het heel tof. Anders zou ik het niet doen. We zijn gewoon een fijne groep mensen en ik heb het voorrecht de afgelopen jaren mensen te hebben leren kennen die ik zonder TIM niet had ontmoet. Er zijn vriendschappen ontstaan die me heel veel waard zijn.' voegt hij er nog aan toe.