Rudy is er. Altijd en overal.

Het interview dat ik van Rudy afnam, heeft zowat een uur geduurd. En toen ik weer buiten stond, flitste er maar één woord door mijn hoofd: 'commitment.'
Engagement. Er zijn. Niet opgeven.

Rudy is er. Altijd en overal. Hij is er voor TIM, voor zijn vrouw, voor zijn klanten in de krantenwinkel en voor Turnhout.

'Als ik zeg dat ik iets doe, doe ik het ook.' zegt hij. 'Daar begint het voor mij mee. Het kost me eigenlijk ook niet zo veel moeite, want alles wat ik doe, heeft met mensen te maken. En contact met mensen laadt mij op en geeft mij energie.' vult hij aan.

Mensen-mens

Ook binnen zijn politieke mandaat, zijn de ontmoetingen met mensen een rode draad. Zo heeft Rudy geen enkele caravantour van TIM gemist. Altijd was hij er bij. Omdat daarin net, in het contact van mens tot mens, volgens Rudy de sterkte van  politiek zit.

'Ik heb me geëngageerd voor TIM omdat ik mijn bijdrage wilde leveren aan een warm Turnhout. En dat begint hoe dan ook bij de mensen. Wat houdt hen bezig? Waar liggen ze misschien van wakker? Wat kan er beter? Die dingen.' zegt Rudy.

De zaken die hij bij de mensen opvangt, koppelt hij terug naar de partij. Die vinger aan de pols is belangrijk voor hem.

Rudy merkt ook dat door zijn commitment binnen TIM zijn eigen betrokkenheid met Turnhout blijft toenemen. Sociale thema's hebben hem altijd bewogen, maar nu meer dan ooit. Ze vormen zijn drijfveer om door te gaan.
Effectief een verschil kunnen maken in het dagelijkse leven van mensen. Daar doet hij het voor. Daarom blijft hij present en mist hij geen enkele vergadering. Omdat hij zich realiseert dat er samengewerkt moet worden. Vele handen maken het lichte werk, zoiets. Hoewel dat 'licht' met een klein korreltje zout genomen mag worden.  

'Mijn dagen en weken zijn soms te kort, maar ik vind het belangrijk op het appèl te verschijnen. Present te zijn. Alleen kunnen we niet zo veel, maar als we de krachten bundelen en iedereen zijn of haar kwaliteiten inzet, zijn we  tot veel meer in staat dan we denken. En daar houd ik mij aan vast, dat is mijn stip op de horizon.' klinkt een vastberaden Rudy.  

Na ons gesprek en terwijl we afscheid nemen, vertelt Rudy er nog bij dat hij er binnenkort nog een extra mandaat gaat bij krijgen: dat van grootvader van zijn eerste kleinkind. En aan de fiere blik in zijn ogen zie ik dat hij ook op die afspraak present zal zijn.

(Intussen werd Liam geboren op 5 mei 2018)