Zolang hij maar kan doen, doen, doen. Niet te veel vergaderen, niet te veel overleggen, maar vooral DOEN!

Aan het woord is Guy. Ondernemer in hart en nieren. Al 27 jaar lang. Ook in zijn zaak is hij een bezig bijtje. Van 's morgens tot 's avonds.

'Ik ben van mening dat hoe meer mensen iets doen, des te meer er ook te beleven valt!', steekt Guy van wal. 'Je hoort vaak zeggen dat er in Turnhout niet veel gebeurt. Dat Turnhout dood is. Wel, alle mensen die dat zeggen, nodig ik uit ook iets te doen. De stad zijn we allemaal samen. Met ieder ook onze eigen verantwoordelijkheid. Hoe meer mensen de handen uit de mouwen steken, des te levendiger Turnhout wordt.' voegt hij er nog aan toe.

Guy geeft alvast het goede voorbeeld. Hij runt niet alleen een zaak in hartje Turnhout, maar is ook één van de drijvende krachten achter de Heistse Pijl, de wielerwedstrijd die sinds twee jaar in Turnhout vertrekt.

Ook binnen TIM is Guy een man van veel daden. Werk achter de schermen, maar ook in het bijstaan van mensen die minder goed hun weg weten te vinden binnen onze maatschappij.

'Ik zie natuurlijk veel mensen in mijn zaak en sinds bekend is dat ik politiek actief ben, doen ze geregeld een beroep op mij. Niet dat ik mensen persoonlijk kan helpen, maar ik kan ze wel de weg wijzen. Hen wijzen op mogelijkheden die ze zelf nog niet zagen.' gaat Guy verder. 'Dat geeft me voldoening en maakt me blij. Het is mijn bijdrage aan Turnhout.'

Ik meen aan Guy te merken dat hij vrij ongeduldig kan zijn. Of zie ik dat fout?

'Nee, dat merk je juist op!' lacht hij. 'Soms vind ik wel dat de dingen wat sneller vooruit mogen gaan. Dat er wat minder gepraat mag worden, alhoewel ik aan de andere kant ook wel zie dat het niet slecht is om je tijd te nemen. Ik leer daarin veel van enkele ervaren rotten bij T.I.M.. Hun geduld en mijn ongeduld vullen elkaar goed aan.' lacht hij.

En toen was hij alweer weg. Zijn zaak in. Een pintje tappen en een klapke doen met één van zijn klanten.