Enthousiasme werkt aanstekelijk. Zeker ook dat van Bert Vos. Een bezield man met een duidelijke missie: hij wil dat iedereen de pracht van ons Turnhout kan zien.

Hij wil dat mensen in beweging komen, beseffen dat we hier in het paradijs leven en dat er zo veel moois te ervaren valt in Turnhout.

'Eigenlijk vind ik dat de Turnhoutenaren ambitieuzer mogen worden. Boven het maaiveld mogen durven uitsteken. Uit mogen komen voor wie ze zijn en waar ze wonen. En als ik heel eerlijk ben, is dat eigenlijk mijn grote drijfveer om actief te zijn binnen TIM.' jubelt Bert.

'Zo weinig mensen beseffen hoe mooi Turnhout eigenlijk is. Wij moeten niet onderdoen voor Antwerpen of welke andere stad dan ook. De schoonheid ligt hier. Vlak onder onze neus!'

Dat toeristische aspect, dat ontdekken van de wereld en het enthousiast maken van mensen, is de rode draad in vele dingen die Bert ooit al gedaan heeft.
Zo trad hij destijds in de voetsporen van zijn plots overleden vader om bij reisorganisatie Touring aan de slag te gaan. Om via het toerisme de blik van mensen de verruimen. 'De job van mijn leven', noemt hij het zelf en eigenlijk gaat hij daar gewoon mee door, ook al is hij met pensioen.

'Laat mij maar bezig zijn. Ik geef elke week sportles in het woonzorgcentrum en ben heel actief betrokken bij de organisatie van de Havenfeesten in onze stad.
Die twee zaken lijken misschien niets met elkaar te maken hebben, maar niets is minder waar: ik help senioren fit te blijven, zodat ze actief kunnen blijven. Van onze stad kunnen blijven genieten om zich zo gelukkiger te voelen.' vertelt een gepassioneerde Bert.

Het enthousiasme van Bert tilt me op en ik merk dat ik (zelf ook van Turnhout) alleen al via zijn woorden een stukje trotser word op ons stadje.

'In vroegere tijden zou ik misschien op het marktplein als heraut hebben gestaan, maar nu wil ik via de politiek mijn steentje bijdragen', lacht Bert.

Waar mijn enthousiasme vandaan komt? Goh, zo ben ik gewoon. Eigenlijk voelt mijn leven aan als één grote vakantie omdat ik doe wat ik graag doe. Ik ben dus een gelukkig man en hoop op mijn manier mijn geluk te kunnen verspreiden in de stad.'